// RBR studietur Malaga 2017

Alcazaba - et pust av maurisk storhetstid

Det muslimske palasset og festningen Alcazaba er konstruert og bygget av muslimske herskere i Malaga. Palasset og festningen ble bygget i det 11.århundret og er et av Malagas viktigste monumenter.

Av Marit Vasshus
Av Marit Vasshus
Av Marit Vasshus

Alcazaba Castle- en maurisk festning med palass og hager med beliggenhet på Malagas høyeste punkt. Den var et naturlig valg for RBR sin studietur i slutten av en varm september 2017.

Steintrappene med murer og mange små sidetraseer, minihager med eksotiske planter og trær og labyrintgpreget atkomst, gir fornemmelse av en svært betydningsfull storhetstid for Andalucia. Vandringen til høydedraget gir en fabelaktig utsikt til havnen og Malaga by, med de mange vakre majestets-villaene i gamlebyen like ved.

Nasrid Palasset byr på vakker maurisk arkitektur og kunst gjenstander
I Nasrid Palasset innenfor festningen finner man utstillingsrom med den permanente utstillingen av keramikk og dekorativ og mangeartet vakker  brukskunst:  "Teknikker og bruk av keramikk i den muslimske perioden i Malaga i det 11- 14. århundre" .

Betydningen av maurisk keramikk
​Presentasjonen i utstillingsrommene viser viktigheten av keramikk i Malaga i den muslimske perioden. Utstillingen  inneholder lokale funn og arbeider som arkeologene  samlet og restaurert og noen gjenstander er reprodusert for utstilling i museet.  Temaer som betydning av arabiske potteri og fragmenter, som varierer i former og funksjoner gis forklaringer i utstillingsrommene i  Nasrid Palasset.

Variasjonen i former og forskjellighet av funksjoner blir diskutert: Hvordan arabisk potteri ble konstruert og hvor de ble lokalisert i Malaga by, og hvordan den tekniske prosessen med å fremstille potteri var, avfyring( firing) og dekorasjon, hvordan potteri ble markedsført og hva husholdningsbruk versus industriell bruk var.

Alcazaba Palasset huser også nåtidige utstillinger av keramikk. Gjennom dem kan vi lære hvordan “The Opera Malika Brand”- som betyr produsert i Malaga- var fordi byen eksporterte keramikk som var karakteristisk for Nazari kongedømmet i Granada, fra midten av det 13.århundret. Malaga var et stort produksjonssted for keramikk fordi det var lett å eksportere varene gjennom Malaga havn.

04/10/2017/MV
 
IMG_2694
IMG_2702%20(1)
IMG_2691
IMG_2695
IMG_2701
IMG_2707%20(1)
IMG_2709
IMG_2706
IMG_2700
IMG_2696
IMG_2690
IMG_2697